A Ház ahol...

"Az erdő szélén élj boldogan vágytalanul."

Buddha


Bevezető

A Ház azért született meg, hogy egyedit hozzon létre a Börzsöny szívében. Mind környezetben, mind atmoszférában a skandináv életérzés megalkotása, átélése volt az elsődleges célunk. A letisztult enteriőrben a természetes anyagok dominálnak, pihenés közben a fa és a kő velünk együtt él és lélegzik. A Ház minden részlete vendégeink kényelmét, nyugalmát és feltöltődését szolgálja.

Légi fotó a házról A Ház egy sziklaorom tetején áll, amely egy lépcsősoron keresztül közelíthető meg. A Szokolyai úttól 100 méterre már is az erdő közepén találjuk magunkat, ahol a vadregényes táj minden természetességét átélhetjük. Egy rövid itt töltött idő is elég ahhoz, hogy feltöltődjünk és kiszakadjunk a napi rutinból, rohanásból. Megálljunk és csak magunkkal, egymással foglalkozzunk. Reggelente a hangos madárcsicsergésre ébredjünk és a teraszon ülve a napfelkelte csodálatos látványa táruljon elénk. Esténként pedig a gerenda ágyon hanyatt fekve a csillagos égboltban gyönyörködhetünk. Erdő rész függőággyal

A Házból kilépve egy fedett terasz helyezkedik el, ahol a saját fűszerkertben található zöldfűszerekkel tudják még ízletesebbé tenni a grillen vagy a konyhában készülő ételeiket. A kertben pedig egy fatüzelésű finn szaunaház kényelmes pihenő székekkel és egy bográcsozó található nyárssal, bográccsal, állvánnyal.


Fatüzelésű finn szaunaház

A szauna belülről A kültéri fatüzelésű finn szauna kuriózum az egész vidéken. A kültéri szauna és az erdei környezet harmóniája felüdülést nyújt testben és lélekben. A fatüzelésű szauna más élményt nyújt: a lobogó tűz ősidők óta a nyugalmat és a családi együttlétet érezteti. A lélek mellett a szemet is gyönyörködteti. Ősszel az ezerszínű erdőt, télen a hóesést és az "éjjeli állatokat" nézhetjük szaunázás közben. A szauna használata minden kedves vendégünk részére korlátlan. A szauna bejárata


Kutyabarát szálláshely

A kültéri fatüzelésű finn szauna kuriózum az egész vidéken. A Ház szívesen látja vendégei kedvenceit is. Hogy az ember legjobb barátja se maradjon otthon egyedül, hanem együtt élvezhesse a természetet, és a pihenés végére már magáénak érezze az erdőt. Kutyabarát szálláshely


Reggeli

A Házban már reggeli is igényelhető a későn kelők és az erdőből el nem vágyó vendégeink számára (amit teljesen megértünk!). Külsős zebegényi vendéglátós partnerünk által biztosított reggeli minden alapanyaga helyi kézműves és kis manufaktúrákból kerül beszerzésre. A reggeli 2 fő részére 9.900,-Ft A reggeli kiszállítása igény szerint kérhető és minden esetben zavarmentesen történik, a kollégák "diszkréten" helyezik el a fedett teraszra.

Reggeliző asztal felülről Reggeli csomag tartalma:
- Termelői felvágottak (érlelt sonka, szalámi, kolbász, stb. )
- Két féle Termelői sajt
- Házi vaj
- Friss zöldségek
- Friss kovászos pékáru
- Házi szendvicskrém
- Termelői gyümölcslekvár
- Termelői 100%-os gyümölcslé
Reggeliző asztal oldalról

A gyermekkel érkező vendégeink részére összeállításra került egy olyan csomag is, amely tartalmaz a fentieken túl 2 darab péksüteményt (kakaós csiga, túrós táska vagy ízes levél) és lekvárt. Ennek felára 2000,-Ft. A reggeli kérhető tej- és gluténmentes, illetve vegetáriánus vagy vegán változatban is.


Látnivalók

Börzsönyliget a Duna-Ipoly Nemzeti Park határán fekszik.

A Házból kilépve számos turistautat járhatunk végig, mely közvetlenül előttünk halad el. Ezek közé tartozik az országos kéktúra útvonal is, melyet 2019-ben a National Geographic a világ TOP10 legszebb útvonala közé sorolt.

Ennek köszönhetően az aktív pihenésre vágyóknak is tökéletes kiindulópont, hiszen hegyen, földön és vízen is számos lehetőség tárul az idelátogatók elé.

Kismaros Boldogasszonyháza Ciszterci Monostor Királyrét Várhegy kilátó Királyréti erdei vasút
Kismaros - Börzsönyliget:
- Riesner-forrás
- Testvér-forrás
- Boldogasszonyháza Ciszterci Monostor
- Kismarosi Dunapart
Királyrét:
- Királyréti erdei vasút
- Királyrét hajtánypálya
- Hiúzház
- Várhegy kilátó
- Nagy-Hideghegyi turistaház
Verőce:
- Csattogó-völgy
- Verőcei Dunapart
- Migazzi kastély
- Gorka Géza Kerámia Múzeum
Zebegény
- Sárkánydomb
- Hajózástörténeti Múzeum
További kirándulási lehetőségek:
- Visegrád
- Vác
- Nagymaros
- Kóspallag
- Szokolya